Thermal Resort Lendava

Thermal Resort Lendava

Geografija
Terme stojijo v kraju Lendava na nadmorski višini okoli 160m v vznožju Lendavskih goric nedaleč stran od državne meje z Madžarsko (5 km). Do mejnega prehoda z Avstrijo je 38 km, in do letališča Maribor 96 km. Podnebje je zmerno kontinentalno.

Zgodovina
Začetki zdravilišča segajo v leto 1965, ko so po naključju v sosednjih Petišovcih pri vrtanju naftne vrtine namesto na nafto naleteli na vročo vodo. Domačini so kaj kmalu ugotovili, da kopanje v tej vodi lajša razne starostne težava. Rezultati fizikalno-kemične analize so pokazali, da voda sodi med fosilne naftne vode.

Naravno zdravilno sredstvo
Fosilno zdravilna hiper termo-mineralna voda, ki ima ob izviru temperaturo 62ºC.

Indikacije
Revmatske bolezni, rehabilitacija lokomotornrga aparata.

Kontraindikacije
Težja srčna obolenja, visoka hipertonija. Poleg tega pa veljajo splošne kontraindikacije za topliško zdravljenje.

Zdravljenje
Kopeli v bazenih in kabinah, Medicinska telovadba, masaže, elektroterapija, trakcija, termoterapija, laserska akupunktura.

Nastanitev
Nastanitev je možna v hotelu »Thermal Resort Lendava«, ki sodi k zdravilišču in ima 124 sob, ali pa v »Apartmajskem naselju Lipov Gaj« in avtokampu »Lipa« v neposredni bližini term.

Rekreacija
V sklopu zdravilišča je 8 zunanjih in notranjih bazenov s skupno površino 1849 m². Temperatura vode v zunanjih in notranjih bazenih se giba različno od bazena do bazena med 26 – 38ºC Tu se izvaja Wellness program. Imajo pa tudi savne, fitnes, solarij. Sprehodi po »goricah«, kolesarjenje, tenis.